KLEINE KEUKEN
GROTE IMPACT
Tegenwoordig, waarin woonruimte vaak duur en beperkt is, staan veel van ons voor de uitdaging om keukens zowel functioneel als aantrekkelijk in te richten en ze tegelijkertijd stijlvol te laten aansluiten bij het gehele interieur. Hoe kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten? Welke meubels en apparaten zijn echt noodzakelijk?
Naast het opbergen van zoveel mogelijk spullen op een kleine oppervlakte – denk aan opbergruimte-optimalisatie – gaat het er ook om de ruimte visueel iets groter te laten lijken en een uitnodigende sfeer te creëren. Bijvoorbeeld met lichte kleuren, die de kamer direct ruimer doen ogen.
Ondanks enkele beperkingen bieden kleine keukens ook de kans om creativiteit en efficiëntie te combineren. Met de juiste planning en goede ideeën haal je zeker het maximale uit elke vierkante meter.
Vijf tips om een kleine keuken te plannen
-
Ruimte besparen
Een in het kookveld geïntegreerde afzuiger is ideaal in keukenniches, omdat het ruimte voor een afzuigkap bespaart. Goede verlichting kan de ruimte bovendien visueel groter doen lijken.
-
Ruimte optimaal benutten
Een kleine tafel of bar kan gemakkelijk aan de keukenlijn worden toegevoegd. Zo ontstaat een klein eetgedeelte of een plaats voor een thuiswerkplek.
-
Kasten combineren
Een open, verlicht rek tussen gesloten fronten doorbreekt het compacte uiterlijk van de keukenlijn.
-
Meer werkruimte
Een bar bevordert het sociale samenzijn tijdens het bereiden en koken. Daarnaast biedt het extra werk- en opbergruimte.
-
Hoogte van de ruimte benutten
Hoge kasten en opbergmeubels die tot aan het plafond reiken, maximaliseren de opbergruimte. Gesloten kasten zorgen voor een rustige sfeer. Grepenloze fronten en lades met push-to-open-functie stralen rust uit.